Pagina's

dinsdag 15 juli 2014

Blondi cake met frambozen


Eindelijk, Het is vakantie! Dat betekend dat ik eindelijk weer meer tijd heb om te bloggen. Joepie!Als je aan de zomer denkt dan denk je aan fris en fruitig. Daarom in deze editie voor jullie een zomerse cake! Iedereen kent wel de brownie, maar dit is haar zusje de blondie, hier zit witte chocolade in inplaats van donkere.
Deze lekkere cake kwam ik tegen op www.beautylab.nl en besloot hem zelf ook een keer te maken en het recept met jullie te delen. - Voor ongeveer 12 personen
- Voorbereiding 20 minuten
- Oven 60 minuten

Ingrediënten:
      4 eieren
       150g kristalsuiker
  225 gram witte chocolade
  200 gram boter
         130 gram bloem
          2 snufjes zout
      200 gram verse frambozen
         50 – 100 gram geraspte kokos  Bereiding:
     1Verwarm de oven voor op 175 °C
     2. Begin als eerst met de eieren. Als er dan per ongeluk een rot ei tussen zit hoef je niet       
         direct al je andere ingrediënten weg te gooien. Breek ze allemaal in een grote kom.                3. Klop de eieren en meng deze met de kristalsuiker.
 4. Zet het mengsel even aan de kant en zet een klein pannetje op het vuur. Smelt de boter.              Ondertussen kun je alvast de chocolade in stukjes breken. 
 5. Als de boter volledig is gesmolten haal je de pan van het vuur af en doe je de chocolade            erbij zodat deze langzaam begint te smelten. Je mag chocolade namelijk niet te snel                  smelten want anders kan het verbranden. Toen ik de cake maakte dacht ik dat het fout ging,      omdat de chocolade half gesmolte in een homp was, maar dit ging gewoon goed met                mixen.
 6. Klop daarna het chocolade mengsel en het boter mengsel goed samen met het ei mengsel.       Dit lijkt in het begin niet echt te willen maar je moet goed blijven roeren.7. Roer de bloem door het mengsel met een spatel tot een glad mengsel.
    Als laatste voeg je twee snufjes zout toe en meng je alles nog even goed door elkaar.           Dan is je beslag klaar.8. Giet het beslag in een cakevorm van ongeveer 30 x 20 centimeter. En bestrooi daarna         het beslag met frambozen. 
9. Als laatst voeg je de kokosrasp toe in hoeveelheid naar smaak. Je kunt er ook nog               nootjes en andere dingen aan toevoegen als je dit wil. Druk de frambozen iets in het             beslag.
10. Zet nu je blondie voor ongeveer 60 minuten in de over. Het is handig om je kookwekker       te zetten na ongeveer 50 minuten zodat je kan kijken of je cake niet te hard gaat en het         kokos niet verbrand. Je cake is gaar als je er een satéprikker in kan prikken en er uit             kan halen zonder dat er nog beslag aan kleeft. Zet je oven wel op de juiste temperatuur!
      Ik was zo stom om hem maar op 150 graden te zetten.. Ja dan wordt hij niet gaar!Hmmn! Zelfs na dat ik de oven pas later goed heb gezet, is hij echt super lekker! Zeker een aanrader! Mijn ouders vroegen meteen of ze nog een plakje mochten... 

xXx

Geen opmerkingen: