Pagina's

woensdag 24 april 2013

Sporten!


Dat is iets wat ik al heel lang niet had gedaan. Ik heb vroeger gym gedaan, en daarna atletiek. Daarna vond ik eigenlijk niet een andere sport leuk, had ik er de motivatie niet voor, en wilde er ook geen tijd voor maken. De oplossing, samen sporten! Zoek een maatje, een leuke sport of sportschool en ga er gewoon voor. Bewegen is gewoon heel belangrijk. En ook als je geen gewicht hoeft te verliezen. Dan kun je gewoon een extra ijsje eten in de week toch? Daarnaast is sporten ook ontspannend. Even je hoofd bij iets anders! Misschien is het soms zwaar, maar achteraf ben je blij dat je het hebt gedaan. Door sporten, maak je namelijk ook happy stofjes aan!
Mijn vriend is een fanatiek sporter, die liever al zijn vrije tijd in de sportschool spendeert. En eh, als vriendin daarvan kun je het toch eigenlijk niet maken om op je luie bips te blijven zitten toch? En zo ging Anne weer aan het bewegen.


Zoek een leuk sportmaatje!
In je eentje sporten is natuurlijk niet gezellig. Uiteraard kom je vast leuke mensen tegen als je de tennisclub op wandelt, maar ik ben bijvoorbeeld iemand die dat toch maar niks vind. Ik ga niet spontaan met vreemden praten. Dus, trek je vriend of vriendin aan de arm, zovan sporten is gezond! En zo heb je beiden weer een smoes om een pakje koekjes leeg te mogen eten toch?

Daarnaast motiveer je elkaar een beetje om wel te gaan. Stel je hebt geen zin, dan vind je het toch een beetje lullig om niet te gaan, want dan moet je vriendin in dr eentje. Of ze gaat daardoor ook niet! Zo schiet het natuurlijk niet op. Zelf je sport betalen helpt ook, wat ik nu dus doe. Dan denk ik ook eerder van, ja ik ga wel, hoe moe ik ook ben, anders is het zonde van mijn zuur verdiende centjes!

NK indoor roeien 2012 met het All In Sports team, en ze werden kampioentjes! 1000m roeien

Zoek een leuke sport/sportschool
Kies samen een leuke sport uit, en ga bij verschillende verenigingen langs die die sport geven. Bij de meeste mag je gratis wel een keertje meedoen. Kies de leukste en gezelligste uit! Je moet natuurlijk er voor zorgen dat je er met zo veel mogelijk plezier naartoe gaat. 

Sportschool waar ik sport, met de gezellige trainer Boris 

Sportscholen, keuze genoeg!
Ook in sportscholen heb je een ruime keuze. Ik ben zelf niet zo'n voorstander van een abbotje op apparaatjes rommelen. Ik geloof namelijk niet dat ik dan zelf de motivatie had kunnen opbrengen om ook echt wat te doen in plaats van alleen te zitten beppen, niet? Veel scholen hebben een leuk aanbod aan groepslessen, zowel voor heren als voor dames. Zo zit ik nu bij de sportschool waar mijn vriend ook zit. Een leuke kleine en vooral hele gezellige sportschool. Iedereen kent elkaar, heel gezellig! En eh, als ik toch op mijn vriend moet wachten aan het eind van de roeiles omdat hij nog even gaat bankdrukken, duik ik even lekker de sauna in! Werkt goed om te gaan, zo van, daarna mag ik lekker de sauna in! Offeh wat dacht je van een zonnecabine of een massagestoel? Veel sportscholen beschikken wel over lekker ontspannende extratjes. 

Voor iedereen wat wils
Over echte vrouwen groepslessen kan ik niet zo veel vertellen. Ik sport altijd op donderdag, en voor de lessen fightcamp en roeien die ik altijd doe heb je step aerobics en body jam, dat zijn lessen op muziek met pasjes enzo. Ziet er leuk uit! Maar niks voor mij, ik kan dat niet bijhouden hihi. Ik zou zeggen, check gewoon het aanbod op de websites van de sportscholen. Daar staat vast wel een lijst met wat ze hebben en wat het inhoud. Plus je kunt altijd afwisselen van lessen! Als je gaat tennissen, ben je alleen aan het tennisen. Bij een sportschool kun je voor het zelfde geld vanalles uitproberen. Afwisselend dus!

Boxdocente Claudia

Fightcamp
Fightcamp, of wat daar op lijkt, boxen dus. Dat is wat ik wekelijks doe in de sportschool. Beeld in dat die boxbal die ene vreselijke trut is, en rammen maar! De les is meestal bij ons zeker voor de helft gevuld met dames. Niks geen mannenuurtje dus! Ook leuk als je houd van gespierde mannen 
bekijken ;-) 

Bij ons is de les samengesteld uit circuitjes van een mintuut intensief boxoefeningen, en daarna een minuut workoutjes als wurpies, push ups, en dat soort dingen. Heel intensief! Dan heb je ook echt het idee dat je iets gedaan hebt. Lekker plakkerig, zweet overal. Lekker joh! Daarna gewoon lekker een warme douche nemen :-)

Rowclass
Rowclass is roeien met zn alle! Zaaltje vol roeiapparaten, instucteurtje erbij, leuk muziekje erbij, en gaan met die banaan op het tempo van de muziek. Je denkt misschien dat je niks hebt gedaan de eerste les.. Maar ik had echt spierpijn de dag erna op plekken waarvan ik niet wist dat ik ze had gebruikt. Ook een goede voor buikspieren dames! En gezellig. 


En? Heb ik jullie een beetje enthousiast gemaakt voor wat meer beweging?

-xXx- Geen opmerkingen: