Pagina's

donderdag 4 april 2013

Lente Cupcakes


Naja, lente, ik had ze voor Pasen gemaakt. Maar eh, met die vogeltjes en eitjes kan het ook voor de lente! En aangezien die maar met moeite op gang komt, moeten we zelf de lente maar in huis halen toch?

Tijd voor amandel kersen cupcakes met chocolade topping!
Ingrediënten cakjes:
- 1 pot kersen op sap (425g)
- 200ml melk
-175 ml zonnebloemolie
- 1 ei
-175g suiker 
- 300g zelfrijzend bakmeel
- geschaafde amandelen
- 1 tl amandelextract.
- bakvormpjes

Cakjes maken:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Giet de kersen af door een zeef en kook 2/3 van het kersensap in. Voeg daarna de kersen toe en laat ze een paar minuten meekoken, tot ze glimmend en plakkerig zijn.

3. Meng de melk. olie, het ei en de suiker in een kom met de mixer. Zeef daarna het bakmeel erdoor en mix alles nog eens goed door elkaar. En voeg als laatst het amandelextract toe. Mix liever ingrediënt voor ingredïent zodat je cakjes lekker luchtig worden.

4. Verdeel nu het beslag over de bakjes. Doe de bakjes ongeveer 2/3 vol. Duw hierna de kersen er in en strooi er wat amandelschaafsel over. Nu kunnen ze voor ongeveer 30 minuutjes in de over. Zijn je cakjes echt gaar? Prik er in met een satéprikker. Als er geen beslag meer aan kleeft als je de prikker er weer uit haalt, zijn ze gaar. 


Melk met olie, grappig effect!


Cakjes voor ze de oven in gingen.

Topping ingrediënten: 
- 250g poedersuiker (een bus)
- 250 gram boter
- Chocopasta en/of cacaopoeder

Topping maken:
Simpeler kan het niet, gewoon door elkaar mixen! De chocopasta en poeder heb ik gewoon op gevoel erin gegooid. 

Daarna stop je de topping in een spuitzak of verdeel je het met lepels over de cakjes. De eitjes en het vogeltje heb ik van marsepein en fondant gemaakt. 

Eet smakelijk and feel free in your decoration!

-xXx- 
Geen opmerkingen: