Pagina's

maandag 25 maart 2013

Xenos Cheesecake Cupcakes


De Xenos, een heerlijke winkel om rond te neuzen! Vooral hun bak assortiment is heel leuk! Dat vond mijn tante ook, zo was dit een onderdeel uit mijn cupcake verjaardagspakket. Ik heb dan altijd een beetje zo van.. tja. Zou het dan lekker zijn? En jawel!


Winkel: Xenos

Merk: De Gooische Banketbakker

Inhoud: 
270 g bakmix
50 g crème poeder
6 g bruine suiker
12 bakvormpjes

Nog nodig:
 1 Ei
100 ml slaolie
100 ml melk
50 g zachte boter
200 g roomkaas

Allergie informatie: Kan sporten van soja, noten en ei bevatten.

Prijs: €1,99

Verpakking:
Ik ben niet zo kapot van het design, niet echt een heel aantrekkelijke verpakking op de een of andere manier. Maar eh, dat geeft ook niet! Wel heel fijn dat er ook bakvormpjes in zitten, helaas dan weer geen spuitzak. De instructies staan duidelijk op de achterkant. 


De verpakking zegt, gooi alles maar in een keer door elkaar en mix het kort op de middelste stand en daarna twee minuten op de hoogste. Ik heb juist gelezen dat je alles beter een voor een kan mixen met ingrediënten op kamertemperatuur zodat je beslag luchtiger word. Dus ik ben begonnen met de bakmix en het ei. 


En vervolgens de slaolie, nouja, zonnebloemolie kan net zo goed. Ik vind dit maar een beetje een vreemd ingredïent. Waarom geen boter?
  Ik vroeg me af of dat wel hoorde, met al die klontjes na die olie. Beetje vreemd! Gelukkig zag het er na de melk al beter uit, maar nogsteeds een tikkeltje vreemd. Maar zie je al die stukjes hazelnoot? Yum! Het rook er ook naar! En het smaakte verder ook niet verkeerd. 


Daarna heb ik het deeg verdeelt over de 12 vormpjes en ze gebakken.


Ondertussen kon ik verder met de topping. Wat puur het bijgeleverde poeder was een twee pakjes monchou. Ik vond het alleen een beetje weinig dus ik had er nog een dot poedersuiker later bijgedaan! 


De cakjes, looking good!


Door de topping had ik ook nog wat paarse kleurstof gedaan, en van marsepein had ik roosjes gemaakt. Et viola! 


En ik had de bijgeleverde bruine suiker er over gestrooid. 

Dit pakket is ideaal voor mensen die niet van mierzoet houden. Mijn moeder vond deze verzie met roomkaas veel lekkerder! Ook mijn rijinstructeur vond ze erg lekker! Geslaagd dus!

-xXx-

Geen opmerkingen: