Pagina's

maandag 4 februari 2013

Cakepops naturel


Voor mijn verjaardag had ik van mijn oma een heel leuk boek over cake pops maken. Superleuk!
Ik kon natuurlijk niet wachten met uitproberen. Wil je ook weten hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!
Ingrediënten:
- 250 gram cakemix
- 300 gram glazuur / twee pakjes monchou
- 1350g candy melts / chocolade
- versiersels
- lollystokjes (Ik heb ze van de intratuin)

Cake bakken
Om het jezelf toch iets makkelijker te maken kun je bij de supermarkt gewoon een pak cakemix halen. Volg hiervan de instructies op de achterzijde van het pak. Deze laat je goed afkoelen.


Cake verkruimelen
Vervolgens verkruimel je de cake tot allemaal mini kruimeltjes. Er mogen geen grote stukken meer inzitten! Anders krijg je straks lelijke bolletjes. Officieel moet je de donkere stukjes van de zijkant en bovenkant van de cake afsnijden zodat je mooie eenkleurige bolletjes krijgt. Ik heb ervoor gekozen dit niet te doen. Dit vond ik een beetje zonde.


Vervolgens voeg je hier de glazuur toe of de monchou. Ik heb voor het laatste gekozen want dat leek me makkelijker. Ik heb dit een beetje gevoelsmatig erdoor gemengd, zodat het mengsel niet te nat werd, maar je er wel mooie balletjes van kon draaien. Meng dit door elkaar met de bolle kant van een lepel.


Nu draai je bolletjes van ongeveer 3 cm en laat deze enkele uren afkoelen in de koelkast. Of je legt ze een kwartiertje in de vriezer. 


Hierna smelt je de candy melts. Dit zijn een soort schijfjes chocolade speciaal voor het decoreren en ze zijn gemaakt om makkelijk te kunnen smelten. Je hebt ze in allerlei kleuren en smaken. Maar omdat ik daar niet zo een twee drie aan kon komen, heb ik gewoon chocolade gesmolten.

Vervolgens doop je een lolly stokje ongeveer 1 cm in de chocolade, en steek je het stokje recht in een cakebolletje. Let op! Duw ze niet verder van halverwege de bolletjes! Haal er een paar tegelijk uit de koelkast als je hieraan begint, dan kan de rest nog even koel blijven.Hierna doop je het bolletje in de chocolade en laat je hem op zijn kop even boven een bakje hangen, zo kan het teveel aan chocolade er weer af druipen, anders krijg je lelijke druipers aan je bolletjes. Zorg ervoor dat het bolletje helemaal bedekt is met chocolade, tot en met een klein stukje van het stokje, zo blijft het bolletje steviger op zijn stokje zitten. Warm de chocolade ook regelmatig weer op, zo is het bedekken van het bolletje makkelijk en word het mooier. Strooi er wanneer als de chocolade nog niet hard is geworden decoratie dingetjes overheen. En klaar is kees!

Het klinkt heel simpel, maar dit is best een tijdrovende klus!Je kunt de cakjes beter bewaren op een koele plek dan in de koelkast, want daar heb je de kans dat ze gaan zweten, daarmee bedoel ik dat er dan van die kleine druppeltjes op de chocolade komen.

Have fun & Eet smakelijk!

xXx

1 opmerking:

Lonneke zei

Waaaauw dat ziet er lekker uit !