Pagina's

zaterdag 29 december 2012

Appel kaneel cupcakes


Ik heb ze dan toevallig voor de kerst gemaakt, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Maar ik vind het wel een leuke smaak voor de winter! Wil je weten hoe je ze maakt? Lees dan verder!

Ingrediënten cakjes:
- 125 gram roomboter
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels melk
- 2 eieren
- 2 appels (groene)
- Kaneel 

Of je kunt natuurlijk een standaard muffinmixje halen in de supermarkt.

Ingrediënten topping:
- 250 gram poedersuiker (een bus)
- 250 gram boter (een pakje)
- 2 eetlepels warm water
- 1 theelepel vanille extract



Cakjes maken: 

Oven voorverwarmen op 170 graden!

1. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn, daar worden je cakjes luchtiger van. 
2. Doe de boter in een kom en mix beetje voor beetje de suiker er doorheen op middelhoge snelheid.
3. Vervolgens doe je een voor een de eieren er in en dit mix je ook tussendoor op middelhoge snelheid.
4. En nu voeg je beetje bij beetje het zelfrijzende bakmeel toe, hier mix je de massa ook steeds tussendoor op middelhoge snelheid.
5. Dan doe je de melk erbij en mix je alles weer goed door elkaar.
5. Snijd de appels in zo klein mogelijke stukjes en mix die vervolgens door het beslag. Je moet zelf maar een beetje beoordelen wat teveel en wat te weinig is. Ik heb de cakjes inmiddels twee keer gemaakt en had het idee dat het met groene appels lekkerder was.
6. Doe op gevoel nog wat kaneel door het beslag.

7. Vul de cupcakebakjes met behulp van de lepels voor ongeveer 2/3 vol. Vervolgens gaan ze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Check hierna of ze gaar zijn door in een van de cakjes een satéprikkertje te steken. Als je die er weer uithaalt zonder beslag eraan, zijn ze gaar!

Ik heb helaas wel bijde keren gehad dat de cakjes in zijn gezakt. Ik denk dat dat door de appel komt.. Misschien dat wat meer zelfrijzend bakmeel helpt?

Topping maken:
1. Mix de boter tot een luchtige massa.
2. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker erdoor.
3. Voeg als laatste het vanille extract toe.

Decoreren:
Als de cakejes zijn afgekoeld kun je ze versieren met de topping. Het mooist is dit natuurlijk als je dit met een spuitzak kunt doen. Al heb je het niet, dan kun je het er ook gewoon op smeren met de bolle kant van een lepel. De suikerfiguurtjes die ik toevallig heb gebruikt komen van de Xenos. Je kunt daar ook hartjes en bloemetjes van vinden! Maar je kunt er ook simpelweg nog een beetje kaneel over strooien of iets van hagelslag eroverheen doen. 

Veel bak en snoepplezier!

XxX




Geen opmerkingen: