Pagina's

dinsdag 16 oktober 2012

Oreo cupcakes
I love to make cupcakes! Maar dat hadden jullie inmiddels vast al door. En wat dacht je een combinatie met overheerlijke oreo koekjes!? Lees snel verder voor het recept!

Wat heb je nodig: 


Voor de cakejes: +/- 12
- 125 gram boter
- 125 gram kristalsuiker
-125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 etl melk
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille extract (Gewoon in het bakschap van de supermarkt te vinden!)
- 6 verkruimelde Oreo's 
- Cupcake vormpjes

Topping:
- 250 gram poedersuiker
-250 gram boter
- 2 eetlepels heet water
- 1 theelepel vanille extract
- 6 fijngekruimelde oreo's 
- 12 hele oreo's 

Let's begin!
1. Als allereerst, moet je een tijdje van te voren je eieren, en boter en melk uit de koelkast hebben gehaald, hier worden je cakjes luchtiger van. 
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Doe de boter in de kom en voeg beetje bij beetje de suiker toe, tussendoor mix je dit steeds met de mixer op de middelhoge stand. Hierdoor word de suiker beter opgenomen door de boter en word je beslag luchtiger.
4. Voeg een voor een de eieren toe, ook die mix je tussendoor op middelhoge stand.
5. Doe het zelfde met het zelfrijzend bakmeel!
6. En als laatst voeg je de melk toe en het vanille extract en mix je alles nog een minuutje door elkaar op middelhoge snelheid.Als het goed is heb je nu een mooi glad beslag zoals dit! Als laatst stamp je de Oreo's fijn en roer je die goed door je beslag. Ik heb de koekjes eerst in stukjes gekruimeld en toen verder fijngestampt met de ronde achterkant van zo'n appel uithol apparaatje. Cupcake bakjes vullen
Je kunt je vormpjes het makkelijkst vullen met behulp van twee lepels, op de ene lepel schep je beslag, en met de andere lepel schraap je het er weer af in het bakje. Je moet de bakjes ongeveer voor 2/3e vullen. Het deeg gaat namelijk rijzen en het is de bedoeling dat ze niet zo poofy boven je bakje uitpuilen zoals muffins. (oftewel no muffintops! hihi) Je hebt hele leuke bakjes bij de intratuin, xenos, en ook bij bakwinkeltjes natuurlijk. Maar de supermarkt heeft ze ook. Nu mogen je cupcakes de oven in voor ongeveer 25-30 minuten. Open als ze klaar zijn de oven en prik met een saté prikkertje in het midden van een cakje, al komt je prikkertje terug zonder beslag eraan is je cakje gaar, anders kun je zo nog eens 5 minuten bakken. Laat ze nu voorzichtig afkoelen want als je ze te snel af laat koelen wil het nog wel eens gebeuren dat ze weer inzakken. Zijn je cupcakes toch te bol geworden? Dan haal je ze uit de oven en leg je er voor een halve minuut een snijplakje op, zo zijn ze wel mooi plat!


Topping
Je kunt de topping eventueel al maken als je cakejes in de oven staan, maar je mag het er pas op doen als je cakejes zijn afgekoeld, anders gaat je topping smelten!

1. Snijd de boter in blokjes, zo kun je het makkelijker mixen. Je mixt de boter tot het lekker romig is.
2. Hierna voeg je telkens beetje bij beetje de poedersuiker erbij terwijl je mixt. 
3. Hierna voeg je het water en de vanille extract toe en mix je dit er ook weer goed door.
4. En als laatst natuurlijk de verkruimelde Oreo's !
Zo kwamen mijn cakejes uit de oven, mooi plat! Wel een beetje een apparte maar grappige bovenkant. 


Versieren
Trek je moeders spuitzak uit de la, of haal er een in een bakkerszaak. Ik heb dan een plastic slagroomspuit van tuppewear die je elke keer weer kan vullen. Als laatst nog wat oreo's er in steken, en klaar!

nadeel: De troep die je daarna weer moet opruimen!

Bewaartips:
Cupcakes bewaren is nogal rottig omdat de vrij hoog zijn en je ze dus niet kan stapelen. Dus je zult helaas eindigen met een hele boel dozen! Tenzij je toevallig een doos hebt waar je zo'n plankje in kan zetten zodat je twee lagen hebt. Je kunt ze best buiten de koelkast bewaren maar niet te lang. In de koelkast kunnen ze nog wel eens een beetje sompig worden. Als je de cakjes voor iets speciaals maakt, zou ik ook als laatst pas de Oreo's in de topping steken, want die worden na een dag toch ook een beetje sompig. 

Hier waren ze in no time op haha! Dit recept ga ik zeker nog een keer gebruiken!

Veel bakplezier!

xXx

Geen opmerkingen: