Pagina's

dinsdag 30 oktober 2012

In de bios :: Frankenweenie


Yes! We zijn er nog hoor! Ik heb alleen mijn hele vakantie week keihard gewerkt op de tuin, en nu is het inlever week op school en volgende week tentamen week. Beetje druk dus! Maar ik moest en zal Frankenweenie zien! Dus dat was mijn zaterdagavond besteding. Ooit wel eens Nightmare Before Christmas gezien? Jawel toch? Of Corpse Bride? Dan vind je deze zeker ook leuk! Alleen dit is dan een film zonder liedjes ertussen.Een leuke disney stop motion film, volledig in zwart wit, met een leuk halloween tintje! Dus misschien leuk voor morgen avond?
Deze film is een remake van de film die Tim Burton al in 1984 had gemaakt, ook samen met Disney. Maar toen is hij niet bij Disney uitgebracht omdat ze de film niet geschikt vonden bij het jeugdige publiek. Deze verzie, net als de vorige is een parody op de film Frankenstein en ook deze keer duurt de film niet erg lang, namelijk maar 88 minuten.

De film gaat over Victor, die ook in de film Corpse Bride te zien is, alleen dit keer in een jonger stadium en wonend in ''New Holland'' De hele setting ziet er ook redelijk Hollands uit! Ik ben gaan zoeken waarom, maar heb het nog niet kunnen ontdekken. Victor is nogal lonely en heeft geen vrienden. Hij brengt zijn tijd vooral door op zolder, met uitvinden en onderzoeken, samen met zijn grote vriend, hond Sparky. Tot hij door zijn vader het honkbalveld op word gestuurd. Bij zijn eerste wedstrijd rent Sparky achter de bal aan met grootse gevolgen.

Op school is er een nieuwe leraar scheikunde die meteen begint met een wedstrijd die de kinderen kunnen winnen met hun zelfgemaakte project. Victor is ontroostbaar door het verlies van Sparky. Na een interessante les van de nieuwe leraar over bliksem komt Victor op een brilliant idee en sluipt diep in de nacht het huis uit om Sparky weer op te graven vanuit het kerkhof. Zijn project lukt, zoals je vast al vermoed, maar dit blijft helaas geen geheim. Met alle gevolgen van dien.

Ik ben helemaal enthousiast! Films van Tim Burton zijn heel uniek vind ik. Bijzondere personages en hij heeft een compleet eigen style. Dan mag het wel een Disney film zijn, maar zeker een speciale! Ik vond hem ook zeer zielig! *snif* Ook best spannend! Zeker een aanrader!

xXx 

Geen opmerkingen: