Pagina's

donderdag 16 februari 2012

Chocolade bosvruchten taart


Yes yes, mijn eerste keer Valentijn not alone! Mijn vriend mag er dan wel geen drol aanvinden, maar ik vond toch wel dat ik iets moest doen. En wie houd er nou niet van taart?! En daar heb je zelf ook nog plezier aan J  
Ingrediënten:
Voor de taarten:
50 g cacaopoeder-
50 g pure (of bittere) chocolade, geraspt of in stukjes gebroken-
200 g gezouten roomboter-
4 eieren-
200 g zelfrijzend bakmeel-
1 theelepel bakpoeder-
4 eetlepels amandelschaafsel-
2 zakjes vanillesuiker-
melk-
Voor de taartvulling:
250 g mascarpone-
300 g bosvruchten (aardbeien, bramen, kersen, bessen, frambozen enz.), ontpit, blaadjes er af en gewassen-
4 eetlepels witte basterdsuiker-
Voor het chocoladeglazuur:
100 g roomboter-
100 g witte chocolade-
100 g poedersuiker-
4 eetlepels slagroom-
Verder:
boter om in te vetten

Hulpmiddelen
Oven-
mixer-
2 springvormen (doorsnee 22 cm)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de springvormen in met boter.
 Maak de taarten: Klop met de mixer de boter, de vanillesuiker en de suiker door elkaar.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Nadat je er een ei bij hebt gegooid, moet je wel steeds 2 min. kloppen voordat de volgende erbij gaat!
Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder erboven.
Leg de mixer weg en schep met een lepel alles door elkaar tot een mooi beslag. Doe er ook een grote scheut melk in, zo wordt het niet te droog. Op het laatst kan de chocola en het amandelschaafsel er in. Verdeel het beslag over de twee springvormen, stop ze in de oven en haal ze er na een half uur weer uit. Laat ze afkoelen, doe ze op 2 borden en maak de vulling!! Dat doe je zo: Klop de mascarpone glad met de suiker. Schep voorzichtig het fruit erdoor en besmeer 1 taartbodem er mee. Druk de andere er stevig op. Maak dan het glazuur: smelt alle ingrediënten in een kom boven een pan kokend water, roer het goed om en giet dit over de taart. Wacht tot dit hard is.



FeedBack
Ik ben dinsdagmiddag rond een uur of een uit school naar huis geraced en ben meteen de keuken ingedoken. Maar daar begon het al hoor, Shit.. er staat in dat je suiker door de bodem moet roeren maar dat staat niet op de lijst? Dus ik heb er op gevoel maar wat basterdsuiker doorheen gegooid. Want er zit immers bijna altijd suiker door dat soort dingen? Het volgende probleem was dat ik wel had verwacht dat de bodems zouden moeten rijzen, maar dat deden ze dus niet dankzij onze lieve slechte oude oven… Het gevolg was dat de bodems aan de iets wat harde kant waren. En dan de bodems uit de vorm halen, dat gaat bij mij altijd fout! En jahoor, de bovenste scheurde! Gelukkig kon ik die weer onzichtbaar aan elkaar plakken met de chocoladesmurrie. Het smelten daarvan vergt wel enig geduld. Maar hij smaakte wel lekker! Vooral de vulling is echt lekker.

xXx

Geen opmerkingen: