Pagina's

zaterdag 21 januari 2012

Honig pakket voor cupcakes


Van mijn lieve vriendinnetje Suzanne had ik op mijn party een heel leuk boekje voor het maken van cupcakes gekregen. Sexy Cupcakes nogal liefst! Hmm, vraag me nogsteeds af waarom die haha! Daarnaast had ik nog wat marsepein en cakevormpjes gekregen, maar ook twee honig doosjes waarmee je heel eenvoudig cupcakes kunt maken.

In het doosje vind je bakmix voor de cakejes, twaalf vormpjes, mix voor de topping, een spuitzak en versiersels voor op de topping. Je hoeft zelf alleen maar 75 g boter, 1 ei, 250 ml melk en 125 ml slagroom toe te voegen. En alles staat voor je voorgekauwd hoe je het moet doen. Zo kunnen ook de mutsjes onder ons het voor elkaar krijgen die niet zo goed in bakken zijn!

Let er wel op dat je de vormpjes niet met meer dan 2/3 beslag vult! Anders reist het deeg over de rand heen en kom je in de knoop met je topping. Ik had er dus iets teveel ingedaan zag ik achteraf. Het deeg is trouwens wel vrij dik. Maar dat zal wel goed zijn.


Terwijl de cakejes in de oven stonden had ik mijn boekje erbij gepakt. Mijn vriend vond er eentje wel leuk, waar een vrouw van chocolade in de topping lag. Oke, dan maken we die! Dus ik ging aan het smelten van de chocolade. De spuitzak die in het Honig doosje zat heb ik voor de chocolade gebruikt. Op een stuk bakpapier heb ik de vrouw getekend en daarover een ander vel gelegd zodat ik het figuur kon overtrekken. Dat valt nog best tegen! Het gat in de zak was vrij klein, maar werd toch stiekem groter door de warme chocolade.
Ook de topping had ik ondertussen gemaakt. Die is naar mijn idee veel te dun. Wel creamy, maar absoluut niet stevig. Ik kon geen mooie toefjes maken, die zakte zo goed als in. Ik geef niet direct de schuld aan de topping mix, het kan ook zijn dat ik iets fout heb gedaan met het mixen. Maar ik heb ook eigenlijk nog nooit topping gezien waarbij je slagroom moest toevoegen…


Ik had er dus teveel beslag in gedaan.. ze waren best bol gaan staan zegmaar. Helaas zakte ze daarna weer in. Aan de ene kant goed omdat ze te bol stonden, maar niet erg mooi.


Maar, ze zijn toch wel leuk geworden! En lekker zijn ze zeker ook! De cakjes zelf smaken goed en niet te meelig. Ik heb ze ook wel eens met een recept gemaakt waarbij het net pizzadeeg was, jakkie! De topping mag dan wel niet zo stevig zijn, en ik eigenlijk niet zo dol op citroen, maar dit smaakte heel goed! Licht citroenerig, niet te sterk. Ik vind deze doosjes wel een aanrader!
xXx

1 opmerking:

Laura. zei

Ze zien er super uit ! xx