Pagina's

vrijdag 16 december 2011

InklingZou het niet geweldig zijn, als je overal en nergens, je ideeën op papier zou kunnen zetten, en ze direct met de pc zou kunnen aanpassen? Zonder eerst in te moeten scannen en weer moeten gaan zitten overtrekken? En hell yeah, it’s possible! Wacom, bekend van de tekentablets, is nog niet zo lang geleden uitgekomen met deze geweldige gadget. De Inkling.

Het hebben van een tablet als tekenaar is geweldig, al zeg ik het zelf. Voor de mensen die het niet weten, je kunt het vergelijken met een grotere verzie van een laptop mousepad die je aan e pc aansluit waarop je kunt tekenen. Wat je tekent, verschijnt op je scherm. Praktisch voor tekenen, en foto’s bewerken. Ook bevat het vele trucjes die je met je vingers kunt uitvoeren om makkelijker door je laptop te navigeren. Maar toch vind ik het lastig om mijn schetsen strak over te trekken op de computer. En wat als je in een tussenuur zit, je op vakantie bent of de stroom is uitgevallen? Dan kun je dus niks. Of je moet weer gewoon ouderwets op papier gaan tekenen natuurlijk, maar met je computer heb je zo veel meer mogelijkheden voor het aanpassen van je werk. Met de Inkling kun je gewoon op elk soort papier werken. Je clipt er een klein apparaatje bij dat de bewegingen registreert van de speciale pen. Daarnaast kun je met een simpele druk op de knop automatisch een extra laag maken, zodat je op je computer makkelijker verschillende delen aan kunt passen. Het enige waar je op moet letten is dat het kastje en ik geloof ook de pen op batterijen werken, dus zorg wel dat je doe bij je hebt!  Maar je werktijd is ongeveer vijftien uur dus daar kun je wel een tijdje mee vooruit. Je kunt ook geen onwijs grote tekeningen maken, A7 tmt A4, maar ik zelf ben iemand die niet graag groot tekent, al helemaal niet als je on the way bent. Daarnaast krijg je alles in een handig etui, zo kun je het overal mee naartoe nemen!
Dit leuke apparaatje heb je al voor €169,90 Ik moet nog steeds verzinnen wat ik voor mijn verjaardag wil hebben, en die is al over negen dagen. Het nadeel is dat ik gewoon nog zoveel wil! Ik wil ook sparen voor me rijbewijs, en wil eigenlijk ook apart zonder ouders op vakantie. En dit krijg ik niet volledig van mijn ouders.

xXx

Geen opmerkingen: