Pagina's

maandag 14 november 2011

Hoe ik van donker naar blond ging


Na aanleiding van het artikel van misslipgloss over haar blondeerstory leek het me leuk om die van mij ook te vertelen. Ik wilde heel lang lichtblond haar, maar mijn moeder vond dat een minder goed idee. Na lang zeuren kreeg ik het toch voor elkaar. Maar ga ik naar de kapper of doe ik het zelf? De kapper ging me gewoon te veel kosten. Dat had ik er niet voor over. Zo had ik mijn vriendin Marijke gevraagd om mij te helpen.


Jaja, ooit was het dus dit. In de zomer lichter dan in de winter, maar het was gewoon blond. Ik was het zat. Ik wilde van dat mooie lichte bijna witte blond. Zodat ik me haar echt roze en paars kon geven ipv fake extentions. Niet dat dat zou mogen, maar toch wilde ik het.Toen had ik het met behulp van Romay en Emilie maar zelf gedaan, en stiekem. Hier ontbreekte helaas twee zakjes in die het effect versterkte dus echt veel verschil was er niet. Toen ik thuis kwam zagen mijn ouders het niet eens! Het was helaas wel een meer oranje dan eerst. Mijn moeder was boos, en ik mocht de uitgroei niet behandelen, wat dus dat hierboven opleverde.
En toen had ik het eindelijk voor elkaar! En ja, het was best geel. En ik wist niet of ik het nou leuk of niet moest vinden...
Maar een paar keer wassen met zilvershampoo bleek toch echt wonderen te verrichten. Mijn bovenste deel van het haar is wel lichter dan het onderste, omdat we daar net genoeg verf voor hadden. Dat valt nu ook minder op door het roze, maar als dat vervaagd is het wel zo dat het roze eerder een oranjege tint krijgt daardoor. Maar ach, dat word er vanzelf een keer uitgeknipt! En zo, ben ik al weer bijna een jaar, happy blonde! Ik gebruik trouwens altijd Schwarzkopf Blonde Super Plus, oftwel eentje die beloofd je haar 8 tinten lichter te maken.

Ik was bang dat ik oranje zou worden, omdat ik zelf nog vrij donker haar had, maar dat was gelukkig niet zo. Ik was ook bang dat ik stro haar zou krijgen, maar dat valt enorm mee. Mijn haar is voornamelijk beschadigd door al het stijlen wat ik eerst deed. En sowieso is mijn haar vrij pluizig. Je hoort ook wel van mensen dat ze last van hun hoofdhuid krijgen maar ook daar heb ik vrijwel geen last van. Je moet ook je haar niet blonderen als je het net gewassen hebt, de vetten op je hoofdhuid berschermen je tegen de verf. Het kriebelt wel een beetje maar voor de rest heb ik nooit ergens last van. Het nadeel is natuurlijk wel, uitgroei is zeer goed zichtbaar. Maar ach, als een beetje volume in je haar maakt valt het al minder op. Ik doe er over het algemeen dan zes weken mee. Oke, dan zie je de uitgroei wel heel duidelijk, maar ik vind dat niet echt een ramp. Ik wil hier mee zeggen, dat het niet voor iedereen geld dat je haar uitvalt en je hoofdhuid weg brand. Ieders haar en hoofdhuid is weer anders. Maar toch, blonderen is en blijft onwijs slecht voor je haar, evenals stijlen. Dat doe ik inmiddels ook veel minder, eigenlijk ook gewoon omdat ik met dit rooster er geen tijd voor heb. Daarom is ook een goede verzorging extra belangrijk!

xXx


Geen opmerkingen: