Pagina's

zaterdag 27 augustus 2011

Hoe houd je je kamer enigsinds netjes?

Zaterdag is altijd een beetje mijn klusjesdag. Na ’s ochtends de kaboutertjes op scouting te hebben vermaakt, ga ik standaard het konijnenhok uitmesten, aquarium schoonmaken, en mijn kamer opruimen. Ik vind het niet zo moeilijk om mijn kamer netjes te houden. Maar sommige van jullie vast wel, dus misschien kan ik die mensen een beetje helpen.


Opruimen
Jullie kamers zullen er vast niet uit zien als hierboven hoop ik J Maar om je kamer netjes te houden moet je natuurlijk opruimen. Prik hier bijvoorbeeld een vaste dag in de week voor. Als het echt een grote bende is, en je niet weet waar je moet beginnen, deel dan je kamer op in stukjes en ruim die een voor een op. Ik leg dan altijd dingen die naar beneden moeten op een stapel, dingen die een nieuw plekje moeten, dingen die moeten worden weggegooid enzovoort. Die ruim ik dan als laatste op. Als je niet zoveel tijd hebt, ruim dan gewoon alles op wat echt in de weg ligt en sla de rommelige kasten en dat soort dingen over. Soms kom ik zo’n kast tegen en dan ruim ik die op, en doe ik de volgende kast een andere keer, zo ben ik geen uren bezig. iMijn onopgeruimde kameriVaste plekjes
Geef je spullen vaste plekjes, zo kun je ze altijd terugvinden en kun je ze netjes opbergen en het ziet er netter uit. Zo heb je een vaste bak voor je make-up, een vaste plek voor papieren en een vaste plek voor bijvoorbeeld schoolspullen. Houd dingen bij elkaar, laat bijvoorbeeld niet op drie verschillende plekjes spulletjes zwerven.  Schaf praktische bakken of kastjes aan waar je dingen in kan opbergen zodat ze aan het zicht zijn ontrokken. Bij dingen als de blokker, Ikea , Action en Xenos kun je voor weinig geld handige dingen aanschaffen. iVaste nailart plek/paar nagellakjesi
Trucjes
 b   Laat geen stapels kleren over je stoel hangen, dat ziet er nogal rommelig uit. Al heb je een outfit maar even aangehad maar is hij nog niet vies genoeg voor de wasmand, hang het dan netjes op een haakje in de kast. iZoals bijv. mijn scouting uniformi
 b   Prulletjes maken je kamer erg druk en kunnen het er slordig doen uit zien, zoals mijn kamer bijvoorbeeld. Probeer eens wat dingen weg te halen, dat oogt een stuk rustiger en daarmee netter. Bij mij hangt mijn muur vol met posters en hangen er heel veel sleutelhangers onder mijn bed, ik wil ze niet weghalen, maar toch oogt het rommeliger.
 b   Maak niet tientallen stapeltjes, die tik heb ik zelf ook. Zo ligt er een stapel dingen op mijn bureau als opschrijfblokjes, kunstacademie informatie, ipod scherm plakkertjes, fotolijstjes enzovoort. Ruim het op, zoek er een plekje voor. Doe wat er mee gedaan moet worden, hang de lijstjes op en plak de plakkertjes op scherm.
 Leg troep die mee naar beneden moet pal voor je deur, zodat je er haast overheen valt, dan moet je het wel mee naar beneden nemen toch?
 Verstop dingen achter iets, ik heb bijvoorbeeld een rommelige kast die ik gewoon niet netjes krijg. Daar heb ik gewoon een krukje voorgezet met de XXL teddybeer die ik van mijn ex heb gehad. Dagdag rommelige kast!
b                 En dan hebben we natuurlijk nog weggooien. Gooi dingen weg in een impulsieve weg gooi bui. Scheelt ruimte en troepjes. Soms wil je iets niet weggooien, maar denk er dan goed over na wat voor nut het is om het te bewaren, en of je het echt nog gaat gebruiken.


Het dan ook netjes houden…

Dat is heel simpel. Om het even grof te zeggen,  ruim al je teringzooi op achter je reet! Kom je thuis en ben je net even naar het kruidvat geweest? Ruim de spulletjes op waar ze horen en dump je tas niet zomaar in een hoek. Make-up gebruikt? Opruimen! Anders zie je straks je wasbak of bureau niet meer. Als je iets hebt gebruikt, en het meteen opruimt, ontstaat er ook geen troep, en kun je later je tijd aan leukere dingen besteden dan achter elkaar alles opruimen. iOpgeruimd staat netjes! Naja netter, want ik heb een best drukke kameriDan, als laatste, heb ik nog een vraag. Echt veel standaard lezeressen heb ik geloof ik niet, maar hebben jullie nog voorkeuren? Dingen die jullie graag willen zien of weten? Dan hoor ik dat natuurlijk graag! Je kunt me mailen of een reactie achterlaten.
xXx

1 opmerking:

laura zei

leuk heb er veel aan mijn kamer is altijd rommelig dank u <3