Pagina's

donderdag 10 maart 2011

Groene thee

Er is bij mij weer een thee tijdperk aangebroken, lekker s'avonds op de bank met een grote kop thee, en dan het liefst met groene thee!


Groene thee is niet alleen lekker, maar ook heel gezond! Er zitten bijvoorbeeld sterke anti-oxidanten in, die bevorderen je stofwisseling. Er word ook met een kleine voorzichtigheid gezegd dat groene thee ook kan helpen kanker te voorkomen. Ook zorgen anti-oxidanten dat je bloedvaten minder snel dichtslibben, de hoofdoorzaak van vaatziektes en herseninfarcten. Ook verbeterd het je immumsysteem. Maar er zit ook cafeïne in, dus drink er ook weer niet te veel van, want je kunt ook last krijgen van slaapstoornissen. Groene thee stimuleert de nieren en word soms aan diëten toegevoegd omdat de thee er voor zorgt dat verbranding van vet iets makkelijker word, en dat is gunstig voor je hele lichaam, en ook voor cellulitis.
Chinezen beweren al lang dat thee een wondermiddel is voor een goede gezondheid. Het geheim van groene thee is dat het krachtige antioxidanten(die beschermen het menselijk lichaam tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen,dat.
zijn elektrisch geladen deeltjes. Ze kunnen celwanden en celkernen beschadigen en versnellen zo de veroudering. Vrije radicalen zijn ook agressieve stoffen, die bijvoorbeeld kunnen ontstaan door stress.)
 bevat die niet alleen de groei van kankercellen tegengaat maar deze ook vernietigt. Verder voorkomen deze stoffen ook het dichtslippen van de bloedvaten, de hoofdoorzaak van hart en vaatziektes en herseninfarcten. Studies in Zwitserland toonden dat de combinatie van cafeïne en groene thee ook de stofwisseling bevorderden, en dat is goed voor je vetjes! Groente thee bevat ook fenolen, die zorgen ervoor dat vetcellen hun inhoud makkelijk aan bloed afstaan dus je dat makkelijker als brandstof kan gebruiken. Of je echt kunt afvallen van groene thee.. ik weet het niet. De meningen zijn hier nogal over verdeelt. Verdere voordelen als het vernietigen van schadelijke bacteriën maakt dat er steeds meer producten en voedingssupplementen op de markt komen met de extracten van groene thee daarin verwerkt. Het enige nadeel wat thee kan hebben is dat je er slechter van kunt gaan slapen door de cafeïne.


xXx

1 opmerking:

robin zei

groene thee is heerlijk! drink het ook elke dag :)