Pagina's

dinsdag 11 januari 2011

Maatschappelijke Stage

Het is nu sinds vorig jaar officieel verplicht, de maatschappelijke stage. Ik kreeg al kriebels bij het idee! Bah, vreemde mensen bellen, naar vreemde mensen gaan, nee da's niks voor mij! Toen we eenmaal te horen kregen hoe en wat vond ik het al helemaal niks. Je kon je toen al inschrijven voor het bejaardenhuis en voedselbank. Bejaarde mensen, nope, voedseltasjes inpakken? 40 uur lang? Dat leek me ook maar niks. Maatschappelijke stage moet nu eenmaal vrijwilligers werk zijn. Ik schoot in de stres. Wat moet ik nou doen?! Ik wilde niet iets stoms doen, want je moet er maar wel 40 uur van je tijd in steken!

Dierenasiel, dat is wel wat voor mij! Ik besloot om dat dan maar te doen, ookal moest ik daarvoor een flink eind fietsen. Maar helaas pindakaas kreeg ik een mail terug dat ze niemand hadden die mij kon begeleiden! Shit, wat nu?! Dan toch maar de biebliotheek. Dat kon ik via school regelen, dus hoefde ik lekker geen vreemde mensen te mailen of bellen. Maar wat bleek, dat was al vol! Toen wist ik het echt niet meer! Totdat het Jota was bij scouting. Mijn vader is zendameteur en zit tijdens Jota het hele weekeind op het clubhuis. (Zendameteur = je hebt een soort kasjes gebouwd en daarmee ga je met mensen aan de andere kant van de wereld kletsen, en je bouwt antennes om zo ver mogelijk te komen, vandaar dat onze tuin vol touwtjes hangt haha! En Jota is een soort dag ervoor, en dan bouwen ze op scouting een mast met antenne erin en is er vanalles te doen voor de kinderen) Ik had er wel aan lopen denken om daar dan maar stage te lopen, maar iets hielt me tegen. Maar omdat ik het anders ook niet meer wist, en ik het hier aan iemand kon vragen die ik kende, besloot ik het toch maar te doen. Die gene ging daar niet over dus gaf mij een e-mail van iemand anders. En zo kwam ik dus terecht bij de kabouterleiding, meisjes van 7 tot 11. De eerste keer vond ik echt super spannend! Maar iedereen was super aardig en de kinderen vonden het volgensmij ook wel leuk! Ik dacht dat scouting altijd ging over knopen leggen enzo, maar eigenlijk begon ik al meteen met sokpoppen maken haha! Ook heb ik speculaas gekocht, andere leiding geïnstaleerd, oftewel officieel leiding gemaakt, sinterklaas en kerstopkomst gedaan. Ik ben nu eigenlijk klaar, en ik zit nu aan mijn 40 uur, maar ik vind het zo leuk, dat ik gewoon blijf! Zo komt er uit iets wat ik als een ramp beschouwde, nog iets heel leuks!

Ik wil hiermee aan jullie laten zien, dat zo iets misschien heel eng lijkt, maar toch ook heel leuk kan zijn! Denk goed na over wat jij wil gaan doen, als je dit nog moet doen in ieder geval. Je moet het wel 40 uur doen! Gooi deze kans daarom ook niet weg en maak er wat van en zoek iets leuks uit! Er zijn veel meer dingen die je kan doen dan praatjes maken met oude mensen en voedselpakketen inpakken. Kijk is rond, surf wat rond, en wie weet loop je alsnog tegen de geschikte stageplek aan! En al kan je met kinderen overweg en houd je van gezelligheid, overweeg dan eens om ook bij een scoutingvereniging langs te gaan!

xXx

Geen opmerkingen: