Pagina's

maandag 24 januari 2011

Cupcakes

Ik ben niet bepaald de persoon die elke week lekker staat te koken ofzo, maar soms heb ik er ineens gewoon zin in! Dit keer kwam het omdat iemand een leuk recept van cupcakes tweette. Ik heb ze al eerder gemaakt, maar voor cupcakes zijn zo veel verschillende recepten!Dit was de eerste keer dat ik cupcakes had gemaakt. De cakes waren goed gelukt en heel lekker, maar de topping was heel zoet, zoizo zijn cupcakes te zoet, maar dit was toch iets aan de TE zoete kant. En het was nogal dik en daarom lastig met het opspuiten. En er gingen wel getelt 3 bussen poedersuiker in! En ik had veel te weinig topping en veel meer cakejes.Poging twee was weer totaal andersom, de cakjes hadden wat weg van brood maar de topping was al veel beter! En die chocolade was zeker een groot succes! Zoizo ben ik echt een sucker voor chocolade en het gaf ook nog een leuk effect!Tadaaa en dat zijn ze van dit keer! Kijk naar die topping, die ziet er al veel meer creamy uit vind je niet? Het was eigenlijk de bedoeling dat er frambozen op kwamen in plaats van bramen, maar mijn moeder had ook al aarbeien jam voor de topping meegenomen in plaats van framboos, en losse frambozen waren niet te vinden en ik kwam er achter dat we nog bramen in de vriezer hadden! Dit zijn echt de lekkerste cupcakes ever. De topping is nogsteeds zoet, maar veel fijner van structuur met een vleugje aardbeiensmaak er door, jummie! En, ik kwam voor de eerste keer uit met de buttercream!

Ingredients

1 Cup Granulated Sugar
1 Stick Un-Salted Butter, softened ( 150 g, half pakje)

2 Eggs
2 tsp Vanilla Extract
2 tsp Baking Powder
1/8 tsp Salt
1 1/3 Cups All Purpose Flour
1/3 Cup Whole Milk

For the Frosting:
1 Stick of Unsalted Butter, softened (150 g, half pakje)
½ cup Raspberry Preserves ( Ik heb jam gebruikt, al wil je meer smaak moet je meer gebruiken,        moet  je maar even proeven tussendoor wat je het lekkerst vind)
½ tsp Vanilla Extract
1 16oz Box of Powdered Sugar (500g, 2 bussen)
Fresh Raspberries, for garnishing
Pinch of salt

(Ik heb nog een ietsiepietsi beetje melk erdoor gedaan om het wat romiger te maken)

1) Preheat your oven to 350 degrees. ( ik heb 250 graden gedaan 25 minuten )Line your cupcake tin with liners and set aside.

2) In a mixing bowl fitted with a paddle attachment, cream together the sugar and butter. Add the eggs and vanilla and  cream together until you get a smooth mixture. Add the dry ingredients and with the speed on low mix together and slowly add the milk and just mix everything to combine. DO NOTOVERMIX! Make sure you give everything a good stir with a spatula from the bottom to incorporate any bit that wasn’t mixed.

3) Scoop the batter into your lined cupcake tin, make sure its only filled ¾ of the way up because they will rise. Bake for 20 minutes and let cool for about 45 minutes before frosting.

4) To make the frosting combine together all the frosting ingredients except the fresh raspberries and mix together to combine. Add the frosting in a piping bag fitted with a large star tip and pipe the frosting onto the cupcakes. Top with a few fresh raspberries and dive in!

5) These little beauties are so delicious and beautiful that I promise you everybody is going to think that you went to a fancy shmancy bakery and bought them. I make these very often because they always get a wow reaction from everybody and of course they are delicious!

Altijd leuk, een americaans recept. Lang leve google! Want daar hebben ze dus sticks boter, die zijn heel anders dan onze pakjes. En een box poedersuiker?! Dat heb ik dus even uitgezocht wat dat moest zijn en dat heb ik er allemaal voor jullie bij gezet. En de cupcakes zijn daar groter, ze zeggen dat dit een recept voor 12 is, maar ik had er 21. Ligt er ook aan hoe vol je de bakjes doet, die van mij had ik niet zo heel vol gedaan. Tot slot heb ik ook nog een filmpje dat er bij hoorde, die is niet van mezelf dus, zoals je wel kunt zien.Let me know if you made them!
xXx

Geen opmerkingen: