Pagina's

donderdag 18 november 2010

Film: Requim for a Dream

Ik heb zelf altijd het probleem, ik wil een film kijken.. Maar welke!? Daarom lijkt het me leuk om met jullie de films te delen die ik heb gezien!

En vandaag dus, Requim for a Dream!

De cover ziet er nogal oud en saai uit vindik zelf. Maar ik vind de film zelf echt alles behalve saaii!
Het is dan wel een film uit 1978, dus geen recente, maar ik vind dat zelf niet zo opvallen. En als je een fan bent van Jared Leto (zanger 30 Seconds To Mars) is hij ook nog extra leuk! De andere hoofdrolspelers zijn Ellen Burstyn, Jennifer Connelly en Marlon Wayens.

De film gaat over over drugs. Het verhaal gaat vooral over Sara, en haar zoon harry. Sara's man is overleden en ze kijkt bijna de hele dag TV. Op een dag word ze gebeld door de presentatorvan haar favorite TV show dat ze in de uitzending mag komen. Zij helemaal blij, en trekt meteen een jurk uit de kast, die ze droeg toen Harry slaagde (wat een namen he lol) en die haar man zo mooi vond. Helaas past ze daar niet meer in. Een vriendin zegt dat de dokter daar hele goede pilletjes voor heeft. En dat zijn helemaal geen afval pillen, maar speed, oftewel drugs. Waar Harry haar dus ook voor waarschuwd als hij langs komt. Hij is zelf immers een heroïne gebruiker. Die samen met zijn vriendin Marion en zijn vriend tyrone alle mogelijke dingen verzint om geld te verdienen en daar dan weer drugs van te kopen. Maar ze zetten zelf een handel in, om geld te sparen om Marion's droom waar te maken, een eigen kledingzaak. Alleen dan ontstaat er enstige drugsschaarste in de stad wat dus niet zo gunstig is voor Harry, Marion en Tyrone. En zo slaat het hele verhaal om. Wat er dan allemaal gebeurt zeg ik lekker niet, anders is het niet leuk meer.

Ik vind het echt een superfilm, drama, spanning en zielig, daar houd ik wel van! Ik waarschuw je alvast voor funzige stukjes. Maar het is zeker een film die het waard is om te kijken.!

xXx

Geen opmerkingen: